Zo creëer je een online leeromgeving

Veel mensen lopen rond met een idee om te beginnen met een online leeromgeving. Dit kan voor jezelf zijn, maar ook voor je bedrijf. Met een online leeromgeving bespaar je tijd en geld. Je hoeft namelijk geen pand te huren en geen personeel in te zetten. Mensen kunnen namelijk zelf aan de slag met de online cursussen of trainingen. Na afloop kan je de mensen belonen met een certificaat. Ben je benieuwd hoe je zo een online leeromgeving zou kunnen maken? Lees dan vooral snel verder voor wat tips.

Een plan maken

Om te beginnen is het natuurlijk heel belangrijk om van tevoren een plan te maken. Dit geldt voor bijna alles wat je wil gaan ondernemen in je leven. Het is van belang dat je alvast gaat bedenken wat je precies wil gaan doen bij je online leeromgeving. Je kan namelijk voor onder andere cursussen of trainingen kiezen. Hiernaast is het belangrijk dat je een unieke online leeromgeving creëert. Er zijn tegenwoordig veel verschillende online cursussen en trainingen te vinden. Om die reden wil je je natuurlijk kunnen onderscheiden en uniek zijn. Een goed begin is het halve werk.

Subdomein gebruiken

Om de online leeromgeving te starten, is het een goed idee om een subdomein te gebruiken. De hoofdpagina is eigenlijk het domein, maar je kan daar een subdomein bij maken. Daarop kan je beginnen met je online leeromgeving. Een online leeromgeving moet goed kunnen draaien en op de hoofdpagina kan dat best lastig worden. Zo heb je alles mooi van elkaar gescheiden en is het overzichtelijk. Veel mensen waarderen het als alles goed duidelijk is. Je kan op het subdomein ook veel gestelde vragen opnemen. Daarin kan je wat meer uitleg plaatsen over de online leeromgeving. Zo kunnen de mensen snel een antwoord vinden. 

Plug-in inschakelen

Nadat je je subdomein hebt geregeld, is het tijd om een plug-in in te schakelen waarmee je de online leeromgeving kan maken. Voor online leeromgeving heb je LMS nodig. De afkorting staat voor Learning Management System. Een plug-in die veel mensen kennen en gebruiken, is Learndash. Om Learndash te gebruiken, hoef je geen technische kennis te hebben. Iedereen kan makkelijk aan de slag en op hun eigen tempo werken. Nadat je de online leeromgeving hebt opgestart, hoef je maandelijks niet zoveel meer te betalen. Bij veel andere plug-ins is dat wel het geval.

Goede reclame

Is het online academie bouwen goed gelukt en heb je alles getest? Dan is het natuurlijk tijd om mensen op de hoogte te brengen van je online leeromgeving. Hier kan je het beste reclame voor maken. Reclame maken kan je op veel verschillende manieren doen. Als bedrijf kan je het beste social media platforms gebruiken om de online leeromgeving te promoten. Je kan altijd vrienden en familie vragen of zij jouw online leeromgeving zouden willen delen. Op die manier kan je er hopelijk voor zorgen dat veel mensen enthousiast worden en gebruik gaan maken van jouw online leeromgeving. Maak daarom duidelijk aan de mensen waarom jouw online leeromgeving zo uniek is.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*