Wat is een assessment?

assessment

Een assessment kan een onderdeel zijn van je sollicitatieprocedure. Een potentiële werkgever wil op deze manier beeld krijgen van jouw vaardigheden, kennis, karaktereigenschappen en capaciteiten. In deze blog staan we uitgebreid stil bij deze vorm van onderzoek.

Hoe lang duurt een assessment?

Hoe lang een assessment duurt, hangt af van het type assessment en de invulsnelheid van de kandidaat. Een basis assessment duurt bijvoorbeeld 2 tot 2,5 uur. De kandidaat ontvangt thuis vragenlijsten die gaan over persoonlijkheids- en gedragskenmerken. Dan volgt er vaak een testdag: de kandidaat heeft een inleidend gesprek en vult een capaciteitentest in.

Zelf een assessment volgen? Denk bijvoorbeeld aan een loopbaan assessment of selectie assessment. Een assessment volgen doe je bij Talentem

Vervolgstappen

Na het invullen van deze testen wordt er een diepte-interview afgenomen. Een psycholoog houdt aan de hand van een vragenlijst een interview. Hier worden onder andere de persoonlijkheidskenmerken en motivatie verder toegelicht. Wanneer de kandidaat toestemming heeft gegeven, worden de resultaten gedeeld met de opdrachtgever. Naast dit mondelinge gesprek wordt er een uitgebreide rapportage opgesteld. Deze wordt uiteindelijk ook weer gedeeld met de opdrachtgever.

Tips bij een assessment

Vaak ben je een halve tot een hele dag bezig met het invullen van verschillende tests. Onze eerste tip? Maak je niet te veel zorgen over de voorbereiding. Zorg ervoor dat je jezelf bent. Zo’n assessmentdag kan intensief zijn, dus zorg ervoor dat je je uitgerust voelt. Onthoud daarnaast goed dat een assessment geen veroordeling is. Het gaat puur om de vraag: Ben jij de geschikte kandidaat voor deze functie? Het kan je juist nieuwe inzichten geven over jouw talenten en capaciteiten!

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*