Waarom een gastouder?

gastouderopvang

Eigenlijk zit je nog op je roze wolk en moet je er niet aan denken om jouw kleine spruit ergens anders heen te brengen. Toch is het voor de meeste ouders van nu heel gewoon. We werken steeds meer en steeds langer en dit houdt ook in dat (jonge) kinderen oppas nodig hebben. Je kunt de kleine waarschijnlijk wel even onderbrengen bij ouders, familie of vrienden. Maar als het gaat om het structureel oppassen, dat wordt dit al snel lastiger. Wil jij niet van die roze wolk? Dan kan je altijd gastouder worden en op die manier blijf je in de buurt van jouw kind. Toch blijven werken? Dan heb je de keuze tussen een gastouderbureau of kinderopvang. Wij vertellen je in deze blog waarom ouders steeds vaker kiezen voor een gastouder / gastouderbureau.

Kleinschalig

Waar jij bij een kinderopvang veel meer kinderen zal vinden, is een gastouder ‘beperkt’ tot maximaal 6 kinderen. Daarnaast varieert de leeftijd van van 0-13 jaar. Jouw kind bouwt daardoor vaak, naarmate hij/zij ouder wordt, een goede band op met de andere kinderen. Je zult merken dat de band tussen kind en gastouder ook groeit en jouw kleine spruit daar veel waarde aan gaat hechten.

Flexibel

Waar de meeste kinderopvangcentra tussen bepaalde tijden open zijn, is een gastouder vaker wat meer flexibel. Ook qua dagen is vaak wat meer speling dan bij een opvang. Ook is het ruilen van dagen, in overleg, beter te communiceren. Je hebt kortere lijntjes en daardoor zijn beide partijen flexibeler met afspraken.