Tips voor thuisonderwijs tijdens corona

Tegenwoordig volgen veel kinderen thuisonderwijs. Dit kan best een uitdaging zijn, voor zowel ouder als kind. Hierdoor is thuisonderwijs niet altijd even leuk en gaat het ook niet iedereen even goed af. Hoe zorg je ervoor dat het voor jullie allebei goed te doen is? Onderstaande tips helpen je hier een handje bij. 

Zoek de balans

Gelukkig schiet de overheid scholen te hulp met het Nationaal Programma Onderwijs (meer informatie hierover vind je op deze website). Hiermee worden leerlingen en studenten geholpen hun gaven en talenten tot bloei te brengen, ondanks de coronacrisis. Toch is het zaak dat voor nu, leerlingen zo goed mogelijk aan de slag kunnen met thuisonderwijs. Hierbij is het belangrijk dat er balans is. 

Je bent natuurlijk ouder, maar soms ook even leerkracht tegelijkertijd. Zorg ervoor dat je niet de gehele dag aanwezig bent bij het onderwijs van je kind, maar dat je hem of haar soms ook even zelf een taak uit laat voeren. Dit is bevorderlijk voor de zelfstandigheid van je kind en tegelijkertijd ook voor jullie verstandhouding. 

Zorg voor voldoende beweging

Een hele dag zitten is voor niemand goed. Om die reden is het verstandig om je kind tussendoor regelmatig te laten bewegen. Ga samen even wandelen, of zorg ervoor dat je kind ieder uur even de benen strekt en een stukje (door het huis) loopt. 

Een vast ritme is belangrijk

Het kan tijdens thuisonderwijs wat lastiger zijn om vroeg op te staan en je aan een vast schema te houden. Toch is het wel goed dit te blijven doen. Wanneer je iets afwijkt van het schema dan is dat natuurlijk geen ramp, maar het is wel verstandig om iedere dag ongeveer rond dezelfde tijd op te staan. Zo zorg je ervoor dat het uiteindelijk makkelijker wordt om terug naar school te gaan, wanneer dat weer mag.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*