Opleiding en training

Opleiding en training zijn belangrijke instrumenten om werknemers en managers te informeren over gevaren en controles op de werkplek, zodat ze veiliger en productiever kunnen werken. Een andere rol van onderwijs en opleiding is echter om werknemers en managers een beter begrip te geven van het veiligheids- en gezondheidsprogramma zelf, zodat ze kunnen bijdragen aan de ontwikkeling en implementatie ervan.

Onderwijs en training bieden werkgevers, managers, supervisors en werknemers het volgende:

  • Kennis en vaardigheden die nodig zijn om hun werk veilig uit te voeren en om gevaren te vermijden die zichzelf of anderen in gevaar kunnen brengen.
  • Bewustwording en begrip van gevaren op de werkplek en hoe deze te identificeren, rapporteren en beheersen.
  • Gespecialiseerde training, wanneer hun werk unieke gevaren met zich meebrengt.

Maar wat nog meer?

Afhankelijk van de rollen die aan werkgevers of individuele managers, supervisors en werknemers zijn toegewezen, kan aanvullende training nodig zijn. Werkgevers, managers en supervisors hebben bijvoorbeeld mogelijk specifieke training nodig om ervoor te zorgen dat ze hun rol kunnen vervullen bij het verstrekken van leiderschap, richting en middelen voor het veiligheids- en gezondheidsprogramma. Werknemers met specifieke rollen in het programma (bijv. Leden van het incidentonderzoeksteam) hebben mogelijk training nodig om hun volledige deelname aan die functies te garanderen.

Conclusie

Het volgen van een opleiding coach kan worden gegeven buiten een formele klasomgeving. Peer-to-peer-training, on-the-job training en demonstraties op de werkplek kunnen effectief zijn bij het overbrengen van veiligheidsconcepten, het verzekeren van inzicht in gevaren en hun controles, en het bevorderen van goede werkmethoden.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*