Manage je tijd optimaal dankzij een time management cursus

Op het moment dat je wakker wordt, dan gebeurt dat doorgaans dankzij de wekker die afgaat. De klok begint dus vanaf het eerst moment van de dag al te lopen. Als je slaapt en droomt, dan tikt de tijd ook door, want je hebt immers een wekker gezet. Je hebt dus een x aantal uren aan slaap gereserveerd. Vervolgens word je wakker en dan heb je een beperkte hoeveelheid tijd voor het ontbijt en je hele ochtend ritueel. Daarna ga je naar kantoor waar je ook weer een x aantal uren verblijft. Vervolgens kom je thuis waar je tot aan de bedtijd ook weer van alles doet. Zo is je hele dag ingedeeld in segmenten van tijd. Tijd is dan ook de dominerende factor die bepaalt hoe jouw dag eruit ziet. Aangezien de tijd jouw dag domineert en dus ook wat je allemaal wel en niet kunt doen, is time management van groot belang. Hoe beter je je tijd weet in te delen, des te beter je de dag doorkomt. Veel mensen hebben echter nogal wat moeite met het managen van de tijd. Daarom is het verstandig, indien je tot deze groep mensen behoort, om een time management cursus te volgen. Via de time management cursus van tijdwinst.com, leer je om effectief gebruik te maken van de tijd die je hebt. Time management is veel meer dan in staat zijn om je agenda zo vol mogelijk te proppen, zodat je alle minuten van de dag benut. Een time management cursus is vooral ook bedoeld om de vaardigheden te vergaren om bijvoorbeeld taken te laten liggen en om onderscheid te maken tussen hoge en lage prioriteiten. Als je bijvoorbeeld mailtjes hebt die de hele dag binnenkomen, dan is het qua time management juist de kunst om niet direct op alle mails te reageren. Hetzelfde geldt voor andere prikkels die jou aandacht trekken zoals een appje van een collega of een telefoontje van een langdradige klant. Het gaat er juist niet om tijdens een time management cursus om te leren hoe je zoveel mogelijk in een dag kunt proppen. Het opvullen van een agenda, het opvullen van alle gaatjes met activiteiten, eerder opstaan en langer doorwerken; het zijn allemaal foute manieren van time management. Via een time management cursus leer je juist om het maximale uit de tijd te halen in plaats van het maximale in de tijd te stoppen. Op die manier blijf je ontspannen werken en voorkom je dat de stressniveaus te hoog worden en resulteren in een burn-out. 

Meld je online aan voor een time management cursus

Als je je aan wilt melden voor een time management cursus, dan kun je terecht op de website van timemanagement.nl. Hier vind je een overzicht van online cursussen en cursussen op locatie. Je vindt de datum en tijd bij iedere cursus, zodat je meteen kunt zien welk moment jou het beste uitkomt. Je kunt je vervolgens online aanmelden voor de time management cursus. 

Volg de cursus die je nodig hebt bij tijdwinst.com

Als het met je tijdmanagement vaardigheden wel goed zit en je graag andere vaardigheden zou aanscherpen, dan ben je bij tijdwinst.com aan het juiste adres. Hier kun je namelijk ook terecht voor andere cursussen zoals: 

  • Snellezen
  • Feedback geven
  • Leiding geven

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*