Een workshop feedback geven volg je bij tijdwinst.com

Als je op de werkvloer aan iemand wil vertellen dat hij of zij zijn of haar werk niet goed doet, dan kun je dat subtiel aanpakken, maar je kunt ook recht voor zijn raap zijn. Welke methode het beste is, is niet altijd van te voren precies te zeggen. Het is ook maar net wie je voor je hebt, om welk werk het gaat, wat er beter moet, et cetera. Omdat je niet altijd maar kunt kijken naar alle facetten van iedere context, is het beter om een soort algemene methode te handhaven voor wat betreft feedback geven. Hier kun je dan her en der wel van afwijken, maar er zijn natuurlijk sowieso dingen die je niet moet doen of zeggen en dingen die je juist wel moet doen of zeggen. Als je dus een algemeen raamwerk hebt van een goede methode voor feedback geven, dan ben je al een heel eind. Maar een dergelijke methode zit niet vanaf de geboorte in je hoofd. Het is ook niet zo dat de evolutie ons heeft uitgerust met een natuurlijk vermogen om feedback geven. Het is daarom een goed idee om een workshop feedback geven te volgen. Je kunt tijdens een workshop feedback geven de kneepjes leren die nodig zijn voor een algemeen raamwerk. Je weet dan in ieder geval alle do’s en don’ts en je krijgt tijdens een workshop feedback geven uiteraard ook de nodige strategieën te horen die heel effectief zijn wanneer je feedback wil geven. Het is wat dat betreft ook geen hogere wiskunde. Het is vooral een kwestie van weten hoe je het feedback geven moet aanpakken, hoe je mensen moet benaderen en vooral ook wat je niet moet doen of zeggen. Iemand domweg zeggen dat hij of zij zijn of haar werk niet goed doet is uiteraard alles behalve constructief. Een van de meest standaard strategieën is dan ook een zogenaamde feedback sandwich waarbij je het negatieve laat voorafgaan door iets positiefs en ook eindigt met iets positiefs. Probleem is wel dat dit vaak zo doorzichtig is, dat men het meteen niet meer serieus kan nemen. Een natuurlijke ongedwongen stijl van feedback geven is dan ook beter. Dit alles leer je in ieder geval tijdens een workshop feedback geven bij tijdwinst.com. Mocht je interesse hebben in deze workshop feedback geven, dan kun je altijd even een kijkje nemen op de website van feedbackgeven.nl

Meld je aan voor de 1-daagse workshop feedback geven

Als je je vaardigheden voor wat betreft het feedback geven graag wat op wilt krikken, dan kun je je aanmelden voor een workshop feedback geven. Op de site van feedbackgeven.nl vind je een overzicht met de tijden en locaties van de aankomende workshops. Je kunt je dan direct aanmelden voor een workshop op een dag dat het jou uitkomt. De cursus duurt slechts een dag, dus je hoeft er niet meer dagen voor uit te trekken. 

Verbeter je vaardigheden bij tijdwinst.com

Je kunt leren feedback geven, maar het pakket aan vaardigheden dat je leert is uiteraard veel breder. Zo leer je bijvoorbeeld ook: 

  • Effectief communiceren
  • Situationeel leidinggeven
  • Conflicthantering

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*