Een teamcoaching, waarom het altijd aan te raden is

Een team is eigenlijk maar zo sterk als haar zwakste schakel. Dit is één van de vaakst gehoorde stellingen over werken in teamverband. Door een teamcoaching training te organiseren kunnen verschillende pijnpunten op de werkvloer worden aangepakt. In het merendeel van de gevallen is er namelijk niet zozeer sprake van een zwakke schakel, maar voelt de persoon in kwestie zich gewoon niet helemaal thuis binnen het bedrijf waarin ze actief is. Daarnaast is het zo dat er ook bijzonder vaak sprake is van strubbelingen op de werkvloer. Deze strubbelingen kunnen in de praktijk niet zelden leiden tot vervelende problemen en een gebrek aan productiviteit. In ieder geval, wil jij ook graag ontdekken wat de meerwaarde kan zijn van een teamcoaching? Lees dan vooral snel verder!

Wanneer is een teamcoaching interessant om te organiseren?

Laat ons even beginnen door te stellen dat het eigenlijk altijd interessant kan zijn om een teamcoaching te organiseren. Een significant deel van de productiviteit waar je binnen een onderneming op kan rekenen (of net niet op kan rekenen) is hier namelijk het gevolg van. Verschillende kunnen er echter voor zorgen dat een dergelijke coaching zich eerder opdringt. Het gaat hierbij in het bijzonder om de oorzaken zoals hier op een rijtje gezet:

  1. Wanneer er sprake is van een onderling gebrek aan communicatie; 
  2. Indien er conflicten of onderhuidse spanningen zijn tussen personeelsleden;
  3. Wanneer teamleden gemaakte afspraken niet na blijken te komen; 
  4. Indien teamleden een duidelijk passieve houding aannemen; 
  5. Wanneer alle teamleden als het ware werken op hun eigen eilandje;

Wanneer er zich één of meerdere van de bovenstaande situaties voordoet zal je al snel tot de conclusie komen dat een teamcoaching zich gaat opdringen. Dit niet in het minst omdat het probleem dat zich stelt anders niet alleen zal blijven aanslepen, maar mogelijks nog erger kan worden. Door het organiseren van een teamcoaching valt dit gelukkig te voorkomen.

Wat mag je precies verwachten van een teamcoaching?

Indien je een teamcoaching gaat organiseren zal je kunnen vaststellen dat de teamcoach de verschillende personeelsleden met elkaar zal laten communiceren. De manier waarop er wordt gecommuniceerd kan reeds behoorlijk wat duidelijk maken. Het komt in de praktijk dan ook niet zelden voor dat één enkel gesprek meteen wijst op een aantal problemen die bij voorkeur zo snel mogelijk in de kern dienen te worden aangepakt. Het laten aanslepen van dergelijke problemen is niet alleen nefast voor de productiviteit, maar zal ook zeker de werksfeer niet ten goede komen. 

Het inschakelen van een kwalitatieve teamcoach 

De kwaliteit van een teamcoaching is eigenlijk maar zo goed als de kwaliteit van de coach die de training geeft. Het is dan ook omwille van deze reden dat er aan bedrijven steevast wordt aangeraden om alleen samen te werken met een betrouwbare en bovendien ook ervaren coach. Alleen op deze manier zal je immers kunnen vaststellen wat de meerwaarde van een teamcoaching daadwerkelijk is. Voordat je een dergelijke coaching gaat organiseren is het dan ook zeker een aanrader om even goed de verschillende teamcoaches die hun diensten aanbieden tegenover elkaar af te wegen. Alleen zo kan je rekenen op het beste en meest efficiënte eindresultaat.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*